'Chelsea tast diep in de buidel voor twee internationals'

'Chelsea tast diep in de buidel voor twee internationals'

22-06-2017 19:15

Het was even rustig rond Virgil van Dijk, maar Chelsea geeft weer een slinger aan de Engelse geruchtenmolen. De kampioen van Engeland hoopt de Southampton-verdediger naar Stamford Bridge te halen.

Dat meldt kwaliteitskrant The Guardian donderdag. Chelsea-manager Antonio Conte heeft de toezegging gekregen dat zijn selectie op korte termijn van een kwaliteitsinjectie krijgt. De komst van centrale verdedigers heeft prioriteit. Daarvoor zijn Van Dijk en Juventus-verdediger Leonardo Bonucci in beeld.

De belangstelling voor beide verdedigers bijt elkaar niet: Chelsea wil zowel Bonucci (30) als Van Dijk (25) hebben, gezien het vertrek van clubicoon John Terry. Bonucci moet minimaal 56 miljoen euro kosten en hetzelfde geldt voor Van Dijk.

De pogingen van Chelsea om Van Dijk te halen krijgen mogelijk een extra Nederlands sausje, speculeert The Guardian. Het is niet uitgesloten dat Nathan Aké in de deal wordt betrokken, omdat Southampton het niet ziet zitten om mee te werken aan een vertrek van Van Dijk. Eerder haakte Liverpool af voor de Oranje-international.