Nieuwe wending in verkiezingen, moet Verhaeghe stap terugzetten?

Nieuwe wending in verkiezingen, moet Verhaeghe stap terugzetten?

22-06-2017 19:00
4

François De Keersmaecker leek zijn bewind als bondsvoorzitter opnieuw te kunnen verlengen, maar daar blijft nu niets meer van over. Gérard Linard stelde zich kandidaat als tegenstander en hij maakt veel kans. Nu komt er plots nog een derde hond in het spel.

Sporza weet namelijk uit goede bron dat ook Gilbert Timmermans zich kandidaat zal stellen. De 72-jarige Timmermans is leider van de Vlaamse vleugel van de Voetbalbond en heeft zich vooral ontfermd over de amateurclubs. Twee jaar geleden werd hem nog gevraagd om zich kandidaat te stellen door verschillende bondsleden, maar hij wilde niet ingaan tegen De Keersmaecker.

De vraag is nu of De Keersmaecker zich geen kandidaat meer zal stellen voor de functie die hij nu al sinds 2006 uitoefent. Dan ligt de weg open voor Timmermans. De kandidatuur van Timmermans kan alles omgooien, want eigenlijk wordt Linard vooral gesteund door de profclubs omdat ze absoluut De Keersmaecker buitenspel willen zetten.

Echt een populaire figuur is de 74-jarige Linard niet. Hij spreekt geen Nederlands en sloot twee jaar geleden nog een deal met De Keersmaecker om tegenstander Joseph Allijns te doen verliezen. De Waalse amateurs stemden toen voor de huidige bondsvoorzitter, zodat Linard CEO kon worden. Bovendien gaf Linard in het midden van besparingen bij de Bond een job aan zijn eigen schoonzoon. 

Verhaeghe geen ondervoorzitter meer?
De komst van Gilbert Timmermans zou ook gevolgen hebben voor Verhaeghe. Bij de Bond moet er namelijk naar een taalevenwicht worden gezocht als er een nieuwe bondsvoorzitter aan de macht komt. De nieuwe ondervoorzitter moet daarom een Franstalige zijn. Toch vertelt Sporza dat de kandidatuur van Linard niet het idee van Verhaeghe was. Hij kwam er vooral op voorspraak van Mehdi Bayat.