Vader Vanlerberghe doet verrassende uitspraak: Toen wist hij het al

Vader Vanlerberghe doet verrassende uitspraak: "Toen wist hij het al"

22-06-2017 19:30

Club Brugge werkte woensdag opnieuw een transfer af: ook Jordi Vanlerberghe mag zich nu Bruggeling noemen. Zijn vader is opgetogen, want zijn zoon is al jaren fan van Blauw-Zwart.

Vanlerberghe kon naar zowat elke Belgische topclub, AA Gent had naar verluidt zelfs een akkoord met KV Mechelen. Toch koos hij voor Club. "Die grote belangstelling was heel fijn, maar de keuze voor Club was snel gemaakt. Toen Standard als eerste op de proppen kwam, was Jordi heel erg gecharmeerd. Vanaf het moment dat Club zich meldde, wou hij enkel en alleen daarheen. Op zijn zestiende wist Jordi al: ‘Club Brugge is toch de club waar ik ooit wil spelen. Het volle stadion, de warmte.’ Als ze dan komen, ben je er natuurlijk snel uit", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Het valt echter af te wachten of Vanlerberghe een directe meerwaarde gaat zijn. "Brugge is de club van zijn dromen, maar daarom laat hij zich nu niet gek maken. Jordi stond maandenlang in het daglicht. Straks verdwijnt hij in de luwte en kan hij hard werken. Hij is pas 20 jaar en heeft alles samen amper 50 matchen op zijn teller. Als hij straks een periode op de bank zit, zal hij dat zeker begrijpen."