Coach neemt met pijn in het hart afscheid: 'Genk is mijn club, heel simpel'

Coach neemt met pijn in het hart afscheid: 'Genk is mijn club, heel simpel'

20-06-2017 22:45

KRC Genk zal het volgend seizoen zonder Michel Ribeiro moeten doen. De jeugdtrainer was een icoon bij de Limburgse club, maar hij kiest voor een buitenlands avontuur bij Kansas City. Geen makkelijke keuze, zegt hij zelf.

De coach verlaat na veertien jaar zijn geliefde Genk. "Ik wil heel goed zijn in mijn job en tonen dat ik het ergens anders ook kan. Ik heb in het verleden al veel aanbiedingen gekregen, van heel grote clubs, maar bij mij moet het project kloppen", zegt hij in Sport/Voetbalmagazine.

Hij kiest verrassend voor het Amerikaanse Kansas City. "Toen die club me twee jaar geleden voor het eerst benaderde, hield ik de boot nog af. Maar een paar maanden geleden drongen ze opnieuw aan en ging ik eens een kijkje nemen bij hen. Ze doen er hetzelfde als wij met KRC Genk: ze droppen geen sterspelers in de eerste ploeg, maar proberen jongeren van onderen uit naar boven te halen. Alles klopte", klinkt het.

Pijn in het hart
Ondanks het vertrek bij Genk zal hij de club niet vergeten. "Mijn hart zal altijd bij KRC Genk blijven. Naast mijn familie en gezin is deze club het belangrijkste in mijn leven. Niet alles is positief bij deze club, er zijn ook nog punten die beter kunnen en moeten. Die gaf ik intern aan."

"Maar dat ik nu vertrek, verandert helemaal niets aan mijn band met KRC Genk. Dertig jaar geleden kon ik van thuis al een steen tegen het stadion gooien, intussen ken ik hier iedereen. Als ik een jeugdteam van KRC Genk zie voetballen, weet ik van elke jongen precies wat hij gaat doen. KRC Genk is mijn club, heel simpel", besluit hij.