Vitesse gunt Club-aanwinst zijn transfer: 'We zijn er goed uitgekomen'

Vitesse gunt Club-aanwinst zijn transfer: 'We zijn er goed uitgekomen'

20-06-2017 11:10
1

Naar verluidt ontvangt Vitesse ongeveer vier miljoen euro voor de transfer van Marvelous Nakamba naar Club Brugge. Directeur Joost de Wit wil in gesprek met Omroep Gelderland niet ingaan op bedragen, maar vertelt wel dat een deal aanstaande is.

Volgens de regionale omroep was ook Internazionale in de markt voor de middenvelder. "Er was massale interesse voor Nakamba", zegt De Wit. "We hebben er alles aan gedaan om zijn contract open te breken en te verlengen maar hij wilde wachten. Ook na de bekerfinale hebben we dat weer geprobeerd. Wat er nu ligt is een principe akkoord tussen alle partijen. We zijn er in elk geval goed uitgekomen."

Vitesse heeft met oud-Ajacied Thulani Serero al een vervanger in huis. "Met Serero hebben we al geanticipeerd op het vertrek van Nakamba", aldus De Wit. "Hoewel beide spelers ook heel goed samen hadden kunnen spelen denk ik. Ik ben in elk geval trots onze scouting dat ze een talent als Nakamba drie jaar geleden weg hebben gehaald bij Nancy. We gunnen hem deze transfer van harte."