Real Madrid reageert na vertrekwens Ronaldo: 'Ik heb geen oplossing'

Real Madrid reageert na vertrekwens Ronaldo: 'Ik heb geen oplossing'

20-06-2017 08:00
3

Florentino Pérez heeft niet met Cristiano Ronaldo gesproken over een vertrek bij Real Madrid. De Portugese sterspeler wil naar verluidt weg vanwege de aanklacht van belastingfraude, maar zat nog niet om tafel met de voorzitter van de Koninklijke.

"Ik wist er ook pas van toen ik het las in de krant en sprak hem voor het laatst bij de Champions League-finale in Cardiff, waar hij liet blijken uit te kijken naar het komende seizoen", zegt Pérez, die onlangs werd herkozen bij Real, tegen Onda Cero. "Ik heb nog geen oplossing voor de situatie. Cristiano heeft, net als de rest, nog een contract."

"Cristiano zal ons vertellen wat er gebeurd is, maar ik heb nog niet met hem gesproken", vervolgt de preses. "De Confederations Cup is een belangrijk toernooi en ik wil zijn voorbereiding niet verstoren. Daarom weet ik nog niet wat er aan de hand is, het is een vreemde situatie." Volgens Pérez zal Real een eventuele boete niet betalen. "Dat zal hij ook niet willen, daar gaat het niet om. Als hij boos is, is dat omdat hij voelt dat hem onrecht is aangedaan."

Pérez heeft begrip voor de onvrede bij Ronaldo. Hij ontkent evenwel dat er aanbiedingen zijn van andere clubs en wil dan ook niets kwijt over een mogelijke vraagprijs. "We zijn nog helemaal niet in dat stadium. We weten alleen dat hij gefrustreerd is door de manier waarop hij wordt afgeschilderd in de media, als een fraudeur. Ik heb geen respect gezien."