'Man City gaat voor toptransfer, Guardiola denkt aan werelddeal met Dortmund'

'Man City gaat voor toptransfer, Guardiola denkt aan werelddeal met Dortmund'

19-06-2017 21:52

Borussia Dortmund moet alsnog rekening gaan houden met een vertrek van Pierre-Emerick Aubameyang. Manchester City bereidt een bod voor op de 28-jarige goaltjesdief.

Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde Sky Sports maandagavond. Aubameyang leek eerder voor zeventig miljoen euro op weg naar Paris Saint-Germain, maar die overgang liep spaak. City-manager Pep Guardiola heeft daar lucht van gekregen en ruikt zijn kans.

The Citizens zijn van mening dat er momenteel zeer weinig topaanvallers beschikbaar zijn op de markt en Aubameyang kan de selectie een enorme impuls geven. De Gabonees scoorde afgelopen seizoen 42 keer voor club en land. Hij speelt sinds 2013 voor Dortmund, dat hem overnam van Saint-Étienne. In totaal scoorde hij 85 keer in 128 optredens in de Bundesliga.

Aubameyang werd onlangs ook in verband gebracht met een hereniging met Liverpool-manager Jürgen Klopp, die de pijlsnelle spits eerder in Duitsland onder zijn hoede had. Volgens Sky Sports is een transfer naar Anfield evenwel niet aan de orde.