'Conte krijgt zijn zin: Lukaku en concurrent Tielemans op weg naar Londen'

'Conte krijgt zijn zin: Lukaku en concurrent Tielemans op weg naar Londen'

19-06-2017 20:40

Chelsea verwacht op korte termijn de komst van Romelu Lukaku en Tiemoué Bakayoko af te ronden. Manager Antonio Conte van de Londenaren hoopt in totaal zes nieuwe spelers te mogen begroeten deze zomer, meldt The London Evening Standard.

Volgens de lokale krant is Everton-spits Lukaku het belangrijkste doelwit van de Italiaan, terwijl AS Monaco-speler Bakayoko een duo moet gaan vormen met N'Golo Kanté op het middenveld. Chelsea bereikte al een akkoord met Willy Caballero, die transfervrij overkomt van Manchester City. De 35-jarige doelman wordt vermoedelijk op 1 juli gepresenteerd.

Chelsea zoekt ook naar een centrale verdediger. Virgil van Dijk was de eerste optie, maar de Londenaren vinden de vraagprijs van Southampton veel te gortig. Conte zet zijn zinnen daarom op landgenoot Leonardo Bonucci van Juventus. Voor de positie van linksback zijn The Blues in gesprek met Alex Sandro, die eveneens actief is in Turijn.

De manager heeft tot slot gevraagd om een aanvallende middenvelder, waarvoor Ryad Mahrez een belangrijke kandidaat lijkt. Voor die positie was ook Dries Mertens eerder in beeld. De Belg tekende evenwel een nieuw contract bij Napoli.