Blunders van Neuer-vervanger worden Duitsland niet fataal: Australië verslagen

Blunders van Neuer-vervanger worden Duitsland niet fataal: Australië verslagen

maandag 19 juni 2017 om 19:07

Duitsland is de Confederations Cup begonnen met een krappe zege op Australië. Hoewel doelman Bernd Leno tot twee keer toe in de fout ging, trok de wereldkampioen met 3-2 aan het langste eind.

Amin Younes zat negentig minuten op de bank, maar ook zonder de Ajacied toonde Duitsland zijn aanvallende intenties. Na vijf minuten brak Julian Brandt door op rechts. Hij legde de bal klaar voor Lars Stindl, die simpel raak schoot: 1-0. Sandro Wagner en Brandt lieten na om de score te verdubbelen, waarna de ploeg van bondscoach Joachim Löw het deksel op de neus kreeg. 

Australië had vrijwel niets in de melk te brokkelen, maar deelde via Trent Sainsbury wel een waarschuwing uit. De voormalig PEC Zwolle-verdediger schrok echter van de kans en kopte ver naast. Dat bleek wel de inleiding voor de onverdiende gelijkmaker. Een afstandsschot van Rogic bleek te machtig voor Leno.

Duitsland stelde echter rap orde op zaken. Julian Draxler benutte een strafschop na een overtreding op Leon Goretzka. Kort na de pauze bracht Goretzka zelf de marge op twee, na een fraaie pass van Joshua Kimmich: 1-3. Een tweede flater van Leno, die Tomi Juric liet profiteren, werd Duitsland niet fataal.

Door de zege gaat Duitsland aan kop in groep B naast Chili, dat zondag Kameroen met 2-0 versloeg. Donderdag staan Kameroen en Australië om 17.00 uur tegenover elkaar, waarna koplopers Duitsland en Chili het om 20.00 uur tegen elkaar opnemen.

 

Lees meer over:DuitslandAustralie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws

Blunders van Neuer-vervanger worden Duitsland niet fataal: Australië verslagen