Mannaert bijt van zich af: Het gaat niet over leeftijd, maar wel over kwaliteit

Mannaert bijt van zich af: "Het gaat niet over leeftijd, maar wel over kwaliteit"

19-06-2017 14:09
2

Vier transfers realiseerde Club Brugge al met het oog op volgend seizoen. Toch zijn sommige supporters niet overtuigd. Vooralsnog mikten de West-Vlamingen immers hoofdzakelijk op jonge kerels, die nog niet al te bekend zijn bij het grote publiek. Vincent Mannaert gelooft echter rotsvast in die strategie.

De sterke man van Club is ervan overtuigd dat German Mera (27), Elton Acolatse (21), Erhan Masovic (18) en Emmanuel Dennis (19) voldoende kwaliteiten hebben. "Moet je daarom een grote naam hebben? Kijk naar Tomas Pina of Ricardo van Rhijn. Jongens die met een zekere renommé naar ons zijn gekomen, maar het moeilijk hadden om zich door te zetten. Wij geloven in de spelers die we nu hebben gehaald", benadrukt hij in gesprek met Het Nieuwsblad

"Masovic zal een aanpassing nodig hebben, Mera niet", maakt Mannaert zich sterk. "En Dennis maakte het in Oekraïne tegen Shakhtar Donetsk iemand als Darijo Srna al moeilijk, waardoor ik geloof dat we snel iets van hem zullen zien. Naar Acolatse kijk ik ook uit. Kijk, toen we Anthony Limbombe haalden, was er twijfel of hij het niveau zou aankunnen, maar zijn prestaties in de thuismatchen tegen Anderlecht en Porto hebben getoond dat hij het in zich heeft.

Kwaliteit boven leeftijd
De kritiek op het transferbeleid vindt Mannaert dus totaal onterecht. "Toen Björn Engels achttien was en Brandon Mechele negentien hebben we intern ook gediscussieerd of we een extra ervaren centrale verdediger moesten halen. Nee dus, het gaat niet over leeftijd, maar wel over kwaliteit", besluit hij.