Mannaert bijt van zich af: Het gaat niet over leeftijd, maar wel over kwaliteit

  Mannaert bijt van zich af: "Het gaat niet over leeftijd, maar wel over kwaliteit"

  maandag 19 juni 2017 om 14:09

  Vier transfers realiseerde Club Brugge al met het oog op volgend seizoen. Toch zijn sommige supporters niet overtuigd. Vooralsnog mikten de West-Vlamingen immers hoofdzakelijk op jonge kerels, die nog niet al te bekend zijn bij het grote publiek. Vincent Mannaert gelooft echter rotsvast in die strategie.

  De sterke man van Club is ervan overtuigd dat German Mera (27), Elton Acolatse (21), Erhan Masovic (18) en Emmanuel Dennis (19) voldoende kwaliteiten hebben. "Moet je daarom een grote naam hebben? Kijk naar Tomas Pina of Ricardo van Rhijn. Jongens die met een zekere renommé naar ons zijn gekomen, maar het moeilijk hadden om zich door te zetten. Wij geloven in de spelers die we nu hebben gehaald", benadrukt hij in gesprek met Het Nieuwsblad

  "Masovic zal een aanpassing nodig hebben, Mera niet", maakt Mannaert zich sterk. "En Dennis maakte het in Oekraïne tegen Shakhtar Donetsk iemand als Darijo Srna al moeilijk, waardoor ik geloof dat we snel iets van hem zullen zien. Naar Acolatse kijk ik ook uit. Kijk, toen we Anthony Limbombe haalden, was er twijfel of hij het niveau zou aankunnen, maar zijn prestaties in de thuismatchen tegen Anderlecht en Porto hebben getoond dat hij het in zich heeft.

  Kwaliteit boven leeftijd
  De kritiek op het transferbeleid vindt Mannaert dus totaal onterecht. "Toen Björn Engels achttien was en Brandon Mechele negentien hebben we intern ook gediscussieerd of we een extra ervaren centrale verdediger moesten halen. Nee dus, het gaat niet over leeftijd, maar wel over kwaliteit", besluit hij.

  Poll

  Moet Club nog wat 'grote namen' halen?

  (228 stemmen)

  Plaats een reactie

  Hhti +765
  maandag 19 juni 2017 om 14:59
  Pina was ook een grote naam en die had zelfs geen goesting meer om zich in te spannen om zichzelf in de ploeg te knokken!! Het zijn niet allemaal Simons hé!! Ik heb persoonlijk ook liever dat ze met echt goede opkomend talent werken dan met gevestigde waarden!!
  Vind ik leuk
  Geofpurple +2157
  maandag 19 juni 2017 om 23:56
  Grote namen halen is relatief idd, ten eerste wat is een grote naam? Jan modaal die voetbal vanop afstand volgt die kennen niet veel spelers. Op sociale media zie ik bvb vaak verschijnen,'op welke positie speelde gerkens bij stvv? of in zo suggestie stukken ivm transfers onder supporters wie de club bvb moet halen hoor ik enkel maar namen van oude gloriën. Dat zijn dan zogenaamd voetbalfans??

  Mannaert heeft gewoon gelijk, op kwaliteit staat geen leeftijd, en dat jan modaal die spelers niet kent, dat zegt hoegenaamd niks over hun niveau. Dat zegt eerder iets meer over de kennis of het gebrek eraan bij de grote massa
  Vind ik leuk
  Gregn +129
  dinsdag 20 juni 2017 om 14:11
  Helemaal mee eens enkel nog e dounlure voor grote naam vanaken want die zal het toch weer laten afweten en geef die gasten maar hun kans
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Mannaert bijt van zich af: "Het gaat niet over leeftijd, maar wel over kwaliteit"