'Bayern en Juventus vinden elkaar opnieuw: deal van 40 miljoen voor aanvaller'

'Bayern en Juventus vinden elkaar opnieuw: deal van 40 miljoen voor aanvaller'

19-06-2017 13:29

Douglas Costa is een stap dichter bij een transfer naar Juventus. Volgens het doorgaans betrouwbare Duitse voetbalblad Kicker heeft De Oude Dame een akkoord bereikt met Bayern München over een transfersom van veertig miljoen euro.

Costa staat zelf ook op het punt om tot overeenstemming te komen met Juventus, dat Kingsley Coman juist definitief overdeed aan Bayern. De Duitsers lichtten een optie in het huurcontract van de Franse vleugelspeler. Met daarnaast de komst van Serge Gnabry en de aanwezigheid van Arjen Robben, Thomas Müller en Franck Ribéry, was Costa niet meer verzekerd van veel speeltijd.

De Braziliaanse dribbelaar kwam in de zomer van 2015 over van Shakhtar Donetsk en maakte in zijn eerste jaar in de Allianz Arena veel indruk. Die lijn kon hij het afgelopen seizoen echter niet doortrekken. Mede door de concurrentie van Robben kwam hij niet verder dan 23 Bundesliga-optredens, waarin hij vier keer scoorde.

Bayern lijkt bovendien nog op zoek naar meer versterking voor de vleugels. Alexis Sánchez wordt gelinkt aan de Duitse kampioen, maar lijkt meer te zien in een overstap naar Manchester City.