Antwerp kiest voor flinke gok: Uitkomst valt moeilijk te voorspellen

Antwerp kiest voor flinke gok: "Uitkomst valt moeilijk te voorspellen"

maandag 19 juni 2017 om 13:25

Antwerp is voor volgend seizoen de grote onbekende in de Jupiler Pro League. Waar kan The Great Old op mikken bij de terugkeer naar de hoogste afdeling? Jacques Sys van Sport/Voetbalmagazine verwacht er duidelijk veel van.

Met de komst van Luciano D'Onofrio en Laszlo Bölöni is er al zeker één garantie. "Dat het niet saai zal worden. Antwerp wil geen grijze club zijn en zal dat ook niet zijn. Bölöni is een onvoorspelbare coach en rond D'Onofrio hangt toch ook een zweem van onduidelijkheid. Gezien diens reputatie en het feit dat hij al enkele jaren uit het voetbal verdwenen leek, is de keuze voor D'Onofrio opmerkelijk. Maar los daarvan zijn het twee vakmensen. Dat bewezen ze bij Standard destijds."

De laatste jaren waren lastig voor Bölöni, maar zijn Belgische periode was een groot succes. "Bölöni maakte Standard kampioen en liet hen zelfs beter voetballen dan onder Michel Preud'homme. D'Onofrio maakte van Standard opnieuw een succesvolle club dankzij zijn uitgebreide adressenboekje. Ik ben benieuwd of hij bij Antwerp hetzelfde kan realiseren. Hij zal nu moeten bewijzen of hij daadwerkelijk zo een invloedrijk netwerk heeft om ook Antwerp weer groot te maken."

Het is duidelijk: Antwerp gaat niet voor een bijrolletje. 'Want dat bewijst de aanstelling van die twee wel: Antwerp wil meteen een impact hebben bij hun terugkeer in Eerste Klasse, met PO1 en een nieuwe stadion als ultieme drijfveren. Ze zijn begonnen aan een avontuur waarvan de uitkomst moeilijk te voorspellen valt. Ik heb de indruk dat ook veel Antwerpfans de kat nog een beetje uit de boom kijken, al zal de vlam daar snel in de pan schieten als de resultaten volgen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws

Antwerp kiest voor flinke gok: "Uitkomst valt moeilijk te voorspellen"