Belangrijke ommekeer bij AA Gent: Hij krijgt nu zijn zin

Belangrijke ommekeer bij AA Gent: "Hij krijgt nu zijn zin"

19-06-2017 12:45
15

AA Gent is dit jaar druk bezig met transferrecords breken. De nieuwe transfers mogen wat kosten, dat terwijl de portefeuille vroeger potdicht zat. Jacques Sys van Sport/Voetbalmagazine weet dat Hein Vanhaezebrouck zijn invloed laat gelden.

Vanhaezebrouck hoeft dit jaar niet te klagen over een gierig bestuur. Franko Andrijasevic is vastgelegd voor vier miljoen euro, met een recordsalaris van 1,2 miljoen. Eerder dit jaar kwamen met Yuya Kubo en Lovre Kalinic al twee spelers die over de drie miljoen gingen.

Sys weet dat dit een belangrijke stap is voor Gent. "Ze hebben hun voet gezet naast die van Anderlecht en Club Brugge - ook al hebben ze nog een lange weg te gaan om de traditie van die clubs te evenaren. Het is duidelijk dat de Buffalo's zich niet meer opzij willen laten drummen. Die hogere transfersommen zijn daar een gevolg van."

Gent heeft duidelijk geleerd uit hun vroegere fouten. "Bij Gent hebben ze vorig seizoen gemerkt wat voor impact het vertrek van sterkhouders Kums, Depoitre en Sels had en dat je dan moet investeren om je aan de top te kunnen handhaven. Dat deden ze al met enkele geslaagde wintertransfers en die lijn trekken ze nu door."

Met dank aan Hein
Het is vooral de coach die Gent naar het volgende niveau tilt. "Op die manier drukte Hein Vanhaezebrouck toch ook weer zijn stempel, want vroeger klaagde hij over dat gebrek aan slagkracht op de transfermarkt en nu krijgt hij zijn zin. Een stijlbreuk die Vanhaezebrouck zelf heeft afgedwongen binnen die club. AA Gent toonde in de Play-Offs al dat het over een goeie ploeg beschikt, als Vanhaezebrouck daar doelgericht mee werkt, doet Gent straks zeker mee voor de titel.'