'Tussenkomst van Vanhaezebrouck maakt Standard woedend'

'Tussenkomst van Vanhaezebrouck maakt Standard woedend'

19-06-2017 11:45
6

Standard en Gent hebben in de afgelopen weken een transferstrijd uitgevochten. Gent bleek de verrassende winnaar voor middenvelder Franko Andrijasevic. Op het laatste nippertje werd de Kroaat weggepikt voor de neus van de Luikenaars, en dat is absoluut niet goed gevallen.

Het Nieuwsblad laat weten dat Hein Vanhaezebrouck een bijzonder belangrijke rol heeft gespeeld in deze transfersoap. "De ergernis bij Standard groeide naarmate het weekend vorderde en het humeur van Bruno Venanzi ging helemaal onder het vriespunt toen Hein Vanhaezebrouck plots zijn ­intrede deed op het strijdtoneel. Na een telefoongesprek met de Gentse coach ging ­Andrijasevic helemaal overstag.

Andrijasevic negeerde zelfs een voorcontract om naar Gent te kunnen. "In maart werden de onderhandelingen met de speler al afgerond. Die tekende toen een voorcontract. Maar dat hield dus niet stand. Gent sprong pas een tiental dagen geleden op de kar en trekt nu dus aan het langste eind."

Ook zijn ploeg Rijeka spande uiteindelijk samen met Gent. "Standard was nochtans ook bereid zijn transferrecord te evenaren en bood 3,5 miljoen. Maar Rijeka wou absoluut de 4 miljoen van Gent en zette Andrijasevic onder druk. Hij gaf uiteindelijk toe en tekent dus toch voor de Buffalo's."