UPDATE: 'Anderlecht stelt gegeerde middenvelder maandagnamiddag voor'

UPDATE: 'Anderlecht stelt gegeerde middenvelder maandagnamiddag voor'

19-06-2017 14:25
9

Pieter Gerkens is nog niet officieel een speler van Anderlecht, maar dat gaat dra veranderen. In Het Belang van Limburg reageert de middenvelder al op zijn naderende transfer. De huidige speler van STVV kan het amper geloven, dat hij volgend seizoen voor de landskampioen gaat spelen. 

"Voor mij is dit een absolute droomtransfer. Wie had dit durven denken eind vorig jaar? Het is een grote stap, maar ik zal er alles aan doen om te slagen bij Anderlecht", klinkt het uit de mond van een enthousiaste Gerkens.

Gerkens is duidelijk. Het was René Weiler, die op zijn komst aandrong. "Weiler wilde mij echt graag, we hebben een paar keer via de telefoon gesproken. Deze kans kon ik niet laten liggen. Ik heb nog groeimarge en net zoals bij STVV zal ik vanaf dag één alles geven."

Als alles goed verloopt, tekent Gerkens normaal maandag zijn contract in Brussel. Hij zou er voor vier seizoenen kunnen tekenen. Anderlecht betaalt circa 1,5 miljoen euro om Gerkens over te nemen van STVV.

UPDATE 14u25: Volgens Het Nieuwsblad zijn de laatste punten en komma's gezet. Om 16u zal Anderlecht Gerkens voorstellen als aanwinst. Daarmee wordt hij, na Sven Kums, de tweede versterking op de middenstrook voor paars-wit. Zoals verwacht betaalt de kampioen tussen 1 en 1,5 miljoen euro aan STVV, al kan dat bedrag nog aanzienlijk oplopen door bonussen, weet HNB.

Lees ook: 'Anderlecht zegt nee tegen ruildeal met STVV'