OFFICIEEL: Voormalig aanvaller van STVV begint in Nederland aan nieuw avontuur

OFFICIEEL: Voormalig aanvaller van STVV begint in Nederland aan nieuw avontuur

19-06-2017 10:13

PEC Zwolle heeft komend seizoen de beschikking over Piotr Parzyszek. De Poolse spits komt transfervrij over van De Graafschap en tekent in Overijssel een contract voor drie jaar. Dat maakt PEC zondagavond bekend via de officiële kanalen. In het verleden stond Parzyszek nog op de loonlijst van STVV.

"Met Piotr halen we onze gewenste versterking voor de spitspositie binnen. Het is een fysiek sterke en meevoetballende spits, die ondanks zijn relatief jonge leeftijd, al veel wedstrijden achter zijn naam heeft staan", legt technisch directeur Gerard Nijkamp uit op de website van PEC.

"Piotr heeft het afgelopen seizoen een goede ontwikkeling doorgemaakt in de Jupiler League, waarin hij het net veelvuldig wist te vinden. Nu is het tijd voor hem om een volgende stap te zetten en zich ook te bewijzen op het hoogste voetbalniveau van Nederland."

Afgelopen seizoen maakte de 23-jarige Parszyszek 25 doelpunten voor De Graafschap. Eerder leende Charlton Parzyszek uit aan STVV. Hij hielp de ploeg toen in Tweede Klasse mee aan het kampioenschap.