OFFICIEEL: Dimata gaat naam proberen te maken in Duitsland

OFFICIEEL: Dimata gaat naam proberen te maken in Duitsland

19-06-2017 16:55
3

De transfersoap rond Landry Dimata is nagenoeg ten einde. De Belgische goalgetter van KV Oostende was gegeerd door de topclubs, maar is nu definitief op weg naar de Bundesliga.

In januari werd al duidelijk dat Dimata een voorakkoord had getekend bij Wolfsburg, dat zich dit seizoen via de eindronde moest handhaven in de Bundesliga. Anderlecht en Club Brugge zouden nog een ultieme poging hebben gedaan, maar Dimata was niet meer te overtuigen. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Binnen 48 uur zou de transfer van Dimata rond zijn, het wordt veruit de duurste uitgaande transfer die KV Oostende ooit heeft gerealiseerd. Het haalde de spits voor amper 500.000 euro weg bij Standard, maar zou hem nu naar verluidt kunnen verkopen voor liefst tien miljoen euro. Bij Standard zullen heel wat bestuursleden nu flink balen, want die club krijgt enkel nog een beperkte opleidingsvergoeding.

Update om 16:55 uur: Dimata is niet langer meer een speler van KV Oostende. Dat deelden de Kustboys mee via de officiële kanalen. De aanvaller tekende bij Wolfsburg een contract tot 2022. 'We bedanken Landry voor zijn fantastische prestaties en wensen hem veel succes toe in de Bundesliga', klinkt het bij KV Oostende. Aan de kust moeten Ibrahima Bah en Richairo Živković het vertrel van Dimata opvangen.