OFFICIEEL: Dimata gaat naam proberen te maken in Duitsland

  OFFICIEEL: Dimata gaat naam proberen te maken in Duitsland

  maandag 19 juni 2017 om 16:55

  De transfersoap rond Landry Dimata is nagenoeg ten einde. De Belgische goalgetter van KV Oostende was gegeerd door de topclubs, maar is nu definitief op weg naar de Bundesliga.

  In januari werd al duidelijk dat Dimata een voorakkoord had getekend bij Wolfsburg, dat zich dit seizoen via de eindronde moest handhaven in de Bundesliga. Anderlecht en Club Brugge zouden nog een ultieme poging hebben gedaan, maar Dimata was niet meer te overtuigen. Dat meldt Het Nieuwsblad.

  Binnen 48 uur zou de transfer van Dimata rond zijn, het wordt veruit de duurste uitgaande transfer die KV Oostende ooit heeft gerealiseerd. Het haalde de spits voor amper 500.000 euro weg bij Standard, maar zou hem nu naar verluidt kunnen verkopen voor liefst tien miljoen euro. Bij Standard zullen heel wat bestuursleden nu flink balen, want die club krijgt enkel nog een beperkte opleidingsvergoeding.

  Update om 16:55 uur: Dimata is niet langer meer een speler van KV Oostende. Dat deelden de Kustboys mee via de officiële kanalen. De aanvaller tekende bij Wolfsburg een contract tot 2022. 'We bedanken Landry voor zijn fantastische prestaties en wensen hem veel succes toe in de Bundesliga', klinkt het bij KV Oostende. Aan de kust moeten Ibrahima Bah en Richairo Živković het vertrel van Dimata opvangen. 

  Poll

  Is Dimata klaar voor het buitenland?

  (542 stemmen)

  Plaats een reactie

  Dirk H +2014
  maandag 19 juni 2017 om 12:25
  Weer ne dromer bij op de bank in het buitenland
  Vind ik leuk
  maandag 19 juni 2017 om 13:34
  Bij Wolfsburg heeft hij wel het voordeel dat hij slechts de straat moet oversteken en zo de produktie van de Golf in kan. Strategisch zéér goed gelegen Arena voor overbodige en overroepen spelers. Ik denk dat de 'VW Golfkes' daarom zo duur zijn, worden door 'gesjeesde' vedetten geassembleerd ;-)
  Vind ik leuk
  maandag 19 juni 2017 om 16:52
  Die jongen gaat het wel maken want hij heeft nog heel wat progressiemarge. Iedere verdediging heeft het moeilijk met hem gehad het voorbije jaar. De vraag is enkel of hij niet beter nog een jaartje had blijven rijpen in Oostende...
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  OFFICIEEL: Dimata gaat naam proberen te maken in Duitsland