UPDATE: 'Anderlecht gaat wel erg ver voor Selz en breekt ruim eigen record'

UPDATE: 'Anderlecht gaat wel erg ver voor Selz en breekt ruim eigen record'

21-06-2017 15:00
12

Anderlecht heeft met Sven Kums al een grote vis binnengehaald deze zomer, maar het wil ook gaan voor een klepper in doel. Matz Sels staat op het lijstje, en de interesse blijkt wederzijds.

Het Nieuwsblad weet namelijk dat de inmiddels 25-jarige doelman volgend seizoen heel graag in de Champions League wil spelen. Dat deed hij eerder al een keer met AA Gent. Fenerbahçe heeft hem ook in het vizier, maar die club eindigde maar derde in de Turkse competitie en moet het dus stellen met 'maar' de Europa League.

Eerder raakte al bekend dat coach Rafael Benitez groen licht heeft gegeven om Sels te verhuren, maar dan wel onder één vervelende voorwaarde. Newcastle wil dat Anderlecht het volledige loon van Sels overneemt. Mogelijk laat het die eis echter nog vallen, want het heeft sowieso geen plaatsje in de kern meer voor Sels.

Update 17.35 uur: Volgens Daily Mirror gaat Sels voor één seizoen op huurbasis naar Anderlecht. De doelman, paars-wit en zijn huidige club Newcastle zijn het eens geworden. Sels hoopt bij Anderlecht weer aan spelen toe te komen en zich in de kijker van Roberto Martinez te spelen. De doelman wil immers graag mee naar het WK 2018 in Rusland. Eerder haalde Anderlecht al Sven Kums en Pieter Gerkens als Belgische aanwinsten.  

Update 21/06 om 15:00 uur: Volgens La Dernière Heure wil Anderlecht wel erg ver gaan om Sels naar het Astridpark te halen. Het zou akkoord gaan met Newcastle om het volledige loon van de doelman over te nemen. Naar verluidt verdient Sels jaarlijks in Engeland drie miljoen euro. De best betaalde speler van Anderlecht is momenteel Łukasz Teodorczyk, die verdient in Brussel zo'n twee miljoen euro per jaar.