Mannaert bevestigt twee vertrekkers: Hij wil absoluut weg

Mannaert bevestigt twee vertrekkers: "Hij wil absoluut weg"

19-06-2017 07:00
2

Club Brugge gaat binnenkort afscheid nemen van twee tegenvallende transfers. In Het Nieuwsblad bevestigt sportief manager Vincent Mannaert namelijk dat zowel Tomas Pina als Ricardo van Rhijn hun koffers gaan pakken.

De Spanjaard Pina kwam heel het seizoen nauwelijks in het stuk voor, maar speelde gek genoeg wel mee in de Champions League. Zijn verhaal is over bij Club. "Tomas heeft aangegeven dat hij absoluut terug wil naar Spanje en wij hebben besloten om aan een transfer mee te werken. Hij keert normaal op 30 juni samen met de internationals terug uit vakantie, maar eigenlijk is het niet de bedoeling dat hij de competitie aanvangt bij Club Brugge."

Ook voor de Nederlander Van Rhijn lijkt het over en out. Hij viel in de eindfase van de competitie uit de ploeg voor Helibelton Palacios. "Ook Ricardo heeft aangegeven dat hij garanties wil om te spelen. En die kunnen wij hem niet geven. We bekijken en bespreken samen de mogelijkheden."

Van Rhijn heeft dan ook niet helemaal gebracht wat ervan werd verwacht. "Waar het is misgelopen met Van Rhijn? Ricardo heeft het niet makkelijk met de Belgische manier van verdedigen. Veel verdedigend werk opknappen of duels aangaan: dat ligt hem minder. Hij komt beter tot zijn recht als hij de bal heeft in een vrije positie"