OFFICIEEL: Anderlecht verhuurt middenvelder, inclusief aankoopoptie

OFFICIEEL: Anderlecht verhuurt middenvelder, inclusief aankoopoptie

21-06-2017 11:25
3

RSC Anderlecht heeft een oplossing gevonden voor de overbodige Stéphane Badji. Het Turkse Kayserispor meldde zondagavond dat er een akkoord is over de transfer van de middenvelder die afgelopen week door trainer René Weiler naar de C-kern werd gestuurd.

De 27-jarige Badji zal voor één seizoen gehuurd worden door de club die afgelopen seizoen vijftiende eindigde de Turkse competitie. De Senegalees speelde in het verleden al in Turkije. In de zomer van 2015 maakte hij de overstap van Brann Bergen naar Istanbul Başakşehir, waar Anderlecht hem anderhalf jaar later wegplukte.

Badji kwam op aandringen van toenmalig trainer Besnik Hasi naar het Constant Vanden Stockstadion, maar kon nooit overtuigen in het paars-witte shirt. Hij werd een tijdlang gebruikt als noodoplossing in de verdediging, maar op het middenveld kon hij nooit concurreren met Youri Tielemans en Leander Dendoncker.

Afgelopen seizoen verdween hij helemaal uit beeld onder René Weiler. De laatste keer dat hij in de wedstrijdselectie zat in de Jupiler Pro League was in december.

Update 20/06 om 16:30 uur: Kayserispor heeft nu officieel bekendgemaakt dat alles in orde is. Hij wordt één jaar gehuurd door de Turken.

Update 21/06 om 11:25 uur: Ook Anderlecht laat nu weten dat Stéphane Badji op huurbasis naar de Turkse club Kayserispor Kulübü trekt. Paars-wit voegt er nog aan toe dat de Turken een optie tot kopen bezitten.