Gorius is klaar voor grote terugkeer in België: Keihard werken

Gorius is klaar voor grote terugkeer in België: "Keihard werken"

zondag 18 juni 2017 om 16:23

Julien Gorius is terug van weggeweest. De ervaren middenvelder keert terug naar België na zijn Chinees avontuur. Hij gaat aan de slag bij Oud-Heverlee Leuven. Gorius zelf is bijzonder tevreden dat hij eindelijk terug aan de slag kan.

De Franse middenvelder zat al zes maanden zonder club. Hij bleef zoeken naar een nieuwe ploeg en vond die uiteindelijk toch in Leuven. "Ik wou absoluut vóór 15 juni onder dak zijn. Met technisch directeur Wim De Corte hield ik al enkele maanden contact. Vanaf het eerste moment had ik een goed gevoel bij OHL", reageert hij op de officiële website van OHL.

"Het is nu aan mij om de komende zeven weken keihard te werken en ervoor te zorgen dat ik klaar ben begin augustus. Op mijn 32ste ken ik mijn lichaam uiteraard perfect. Ik zal met de medische en sportieve staf bekijken hoe ik het snelst wedstrijdfit geraak. Uiteraard heb ik daarvoor wat tijd nodig, maar het zou dom zijn om nu dingen te forceren. Rustig, stap voor stap werken is de boodschap."

Aanpassing
Voor Gorius wordt het toch even aanpassen aan Eerste Klasse B. Maar hij gelooft dat er veel kan gebeuren met de Leuvenaren. "Ik voel hier veel ambitie en merk dat deze club werkt zoals meeste clubs in eerste klasse. Dat zit dus wel snor. De manier van voetballen in 1B is, op uitzondering van SK Lierse, vooral gestoeld op duelkracht, grinta, vechtvoetbal. Da's niet meteen mijn stijl."

"Ik moet het meer hebben van mijn techniek en ben iemand die de bal vaak moet voelen. Maar ik ben ervan overtuigd dat er voor dat type spelers ook plaats is in de Proximus League. Wie me bij Genk, Mechelen of Brussels zag voetballen die weet dat ik altijd tot het uiterste ga. Ik ben een winnaarstype en ga dus voor elke bal, vecht voor elke morzel grond", besluit hij.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws

Gorius is klaar voor grote terugkeer in België: "Keihard werken"