Steun voor Ronaldo: 'Ik zou alles voor hem doen, vertrouw hem 100 procent'

Steun voor Ronaldo: 'Ik zou alles voor hem doen, vertrouw hem 100 procent'

18-06-2017 10:37

De Portugese bondscoach Fernando Santos heeft het opgenomen voor Cristiano Ronaldo. De 32-jarige aanvaller van Real Madrid wordt in Spanje verdacht van belastingfraude en moet zich verantwoorden voor de rechter.

"Ik ken Cristiano al vele jaren, ik was zijn trainer toen hij als achttienjarige vertrok uit Portugal", zei Santos in Kazan, waar Portugal meedoet aan de Confederations Cup. "Ik durf mijn handen in het vuur te steken voor zijn karakter en zijn integriteit, zowel als een man en als een atleet. Ik zou alles voor hem doen, ik vertrouw hem voor honderd procent."

Ronaldo werd afgelopen week door de Spaanse justitie aangeklaagd voor belastingfraude. De superster zou de fiscus tussen 2011 en 2014 voor 14,7 miljoen euro hebben opgelicht. Mede door de verdenkingen zou hij zo snel mogelijk willen vertrekken uit Spanje. Ronaldo wordt gelinkt aan Manchester United en Paris Saint-Germain.

Ook Rui Patricio steunt Ronaldo. "Cristiano is volledig gefocust op dit toernooi, hij wil het team helpen", zei de keeper van de Europees kampioen. Santos greep daarna in. "Dit is het laatste antwoord dat ik over Cristiano ga geven. We vertegenwoordigen Portugal op de Confederations Cup, daar willen we ons op concentreren."