Lombaerts deelt sneer uit: De trainer heeft me gekloot en gekraakt

Lombaerts deelt sneer uit: "De trainer heeft me gekloot en gekraakt"

17-06-2017 20:20
1

Nicolas Lombaerts voetbalt volgend seizoen weer in de Belgische competitie. De Rode Duivel gaat aan de slag bij KV Oostende, dat hem overneemt van Zenit Sint-Petersburg. Daar kende hij een mooie periode, al was het laatste seizoen moeilijk.

"Sportief heb ik mijn ergste jaar ooit achter de rug. Zot werd ik ervan. De trainer (Mircea Lucescu, red.) heeft me gekloot en gekraakt", zegt Lombaerts in De Tijd. "Het ergste is dat hij me nooit heeft verteld waarom." De verdediger belandde op de bank, maar mocht in de winter wel niet weg. In totaal kwam hij afgelopen seizoen aan vijftien officiële optredens.

Maar voor de fans heeft Lombaerts wel mooie woorden over. Die gaven hem een gepast afscheid. "Ik zat op de bank, maar ze scandeerden mijn naam nog voor de match. Ik dacht dat ze gingen stoppen na zes minuten, vanwege mijn rugnummer. Of na tien minuten, omdat er ik tien jaar heb gespeeld. Maar ze stopten pas na een uur, toen ik me begon op te warmen. Na afloop bleven veel mensen zitten tijdens mijn ereronde. Toen heb ik gehuild, ja", bekent de aanwinst van Oostende.