OFFICIEEL: Monaco haalt na Tielemans opnieuw speler uit de JPL

OFFICIEEL: Monaco haalt na Tielemans opnieuw speler uit de JPL

17-06-2017 15:12
1

Wat al een tijdje in de lucht hing is nu officieel bevestigd. Soualiho Meïté verlaat Zulte Waregem en trekt naar het Franse AS Monaco. Meité tekent een contract tot 2020 bij de club van Youri Tielemans. Over de transferprijs is voorlopig nog niets bekend.

Naast Monaco kon het goudhaantje van Essevee op heel wat interesse rekenen van verschillende Europese clubs. Onder meer Borussia Dortmund, Red Bull Leipzig en Crystal Palace wilden de middenvelder deze zomer binnenhalen. Maar de Franse kampioen trekt nu toch aan het langste eind. Ook Anderlecht vertoonde lang interesse in Meïté, maar de middenvelder leek toch onhaalbaar voor paars-wit.

Zulte Waregem huurde Meïté sinds afgelopen zomer van het Franse Lille. In februari lichtte Essevee zijn aankoopoptie voor de 23-jarige middenvelder. De club van coach Franky Dury betaalde slechts 300.000 euro voor zijn sterkhouder. Lille krijgt wel 60% van de transfersom bij een doorverkoop. Hoeveel Monaco precies op tafel legt, is voorlopig nog niet bekend. Maar de vraagprijs van Zulte Wargem schommelde naar verluidt tussen de zeven en acht miljoen euro.