Dury wil Leye niet in de technische staf: Dat kan ik echt niet maken

Dury wil Leye niet in de technische staf: "Dat kan ik echt niet maken"

17-06-2017 10:15

Mbaye Leye wil in de herfst van zijn carrière Zulte Waregem deze zomer nog verlaten. Essevee had de aanvaller graag langer aan zich gebonden, maar de Senegalees en het bestuur raken het niet eens over de voorwaarden op lange termijn.

Leye heeft nog een contract tot 2018 bij Essevee en wou ook na zijn actieve carrière als speler graag bij de club blijven. Maar volgens coach Franky Dury kan Zulte Waregem een dergelijke functie niet garanderen. "Mbaye wil de garantie dat hij tot de sportieve staf kan toetreden na zijn actieve carrière. Dat ligt evenwel moeilijk - ik kan en wil mijn huidige assistenten niet zomaar aan de kant schuiven. Daarom heb ik hem één extra seizoen voorgesteld als speler aan dezelfde financiële voorwaarden - zo is hij zeker van een goed contract tot zijn 36ste", vertelt Dury in Het Laatste Nieuws.

Maar de Senegalees had geen oren naar het vernieuwde contract. Ook een functie bij de jeugd zag Leye niet zitten. "Ik heb hem nadien beloofd een functie te bezorgen bij de jeugd. In dat scenario zou Mbaye samen met Stijn Meert verantwoordelijk worden voor de postformatie. Daarnaast kan hij scoutingsopdrachten krijgen. Het is niet dat ik hem voorgesteld heb om de U7 te trainen. (zwijgt even) Hopelijk komt het goed. Met Mbaye zou ik niet alleen mijn aanvoerder en verlengstuk verliezen, maar ook mijn beste spits", besluit de coach.