UPDATE: Anderlecht heeft talent niet meer nodig: Verkopen, geen verhuur

UPDATE: Anderlecht heeft talent niet meer nodig: "Verkopen, geen verhuur"

22-06-2017 16:35
8

Anderlecht lijkt afscheid te gaan nemen van flankspeler Andy Kawaya. Het grote talent werd afgeremd door blessures en kon mede daardoor nooit doorbreken. Misschien lukt dat wel bij zijn nieuwe club.

Het Laatste Nieuws meldt namelijk dat KV Mechelen heel graag in zee gaat met Kawaya. Aangezien Nils Schouterden waarschijnlijk van het toneel verdwijnt op de linksbuiten is daar een plaatsje vrij. De nu 21-jarige Kawaya zou daarom definitief naar Mechelen kunnen verkassen.

Kawaya kwam al in 2013 bij de A-kern van Anderlecht, hij liet zich toen opmerken met een uitstekende invalbeurt tegen Arsenal. Toch heeft hij in al die jaren maar acht wedstrijden verzameld voor Anderlecht. Ook zijn uitleenbeurt aan Willem II was geen succes. Tot overmaat van ramp brak hij afgelopen seizoen zijn been, waardoor hij zijn kansen niet meer kon verdedigen bij Anderlecht.

Update 19/06 om 11:15 uur: Een paar dagen na de berichten over de eerste interesse van KV Mechelen in Kawaya lijkt de deal er ook aan te komen. Volgens Het Laatste Nieuws is de overgang zo goed als in kannen en kruiken. Kawaya legt snel zijn medische testen af. Zijn die goed, dan volgt een transfer naar Malinwa. 

Update 22/06 om 16.35 uur: Kawaya is bijna een speler van KV Mechelen. Dat laat Herman Van Holsbeeck weten aan La Capitale. Opvallend, paars-wit laat Kawaya definitief vertrekken. "Hij tekent deze week bij KV Mechelen en zal verkocht worden, dus geen uitleenbeurt", is de manager van paars-wit duidelijk.