OFFICIEEL: Ryan keept volgend seizoen in de Premier League voor recordbedrag

OFFICIEEL: Ryan keept volgend seizoen in de Premier League voor recordbedrag

16-06-2017 18:55

KRC Genk heeft een half seizoen mogen genieten van Mathew Ryan, maar daar blijft het toch echt bij. De Australische doelman is namelijk op weg naar de Premier League. Bij promovendus Brighton & Hove Albion FC gelooft men volop in zijn kunnen.

Tribal Football heeft uit goede bron vernomen dat Ryan dit weekend nog zijn transfer richting Engeland afrondt. Nieuwkomer Brighton & Hove windt er geen doekjes om in aanloop naar het Premier League-avontuur. Ryan zou immers de duurste transfer uit de clubgeschiedenis worden: zes miljoen euro legt de promovendus straks op tafel.

Dat geld is natuurlijk niet voor Genk, want de Limburgers huurden de Australiër slechts de voorbije maanden. De ex-doelman van Club Brugge staat voorlopig nog steeds onder contract bij Valencia FC. Daar kwam hij, mede door blessures, nooit echt op het voorplan. Nu krijgt Ryan dus opnieuw de kans om zijn talent te tonen in een andere topcompetitie.

Update 16/06 18:50 uur: Brighton & Hove Albion laat weten dat de transfer va Ryan helemaal rond is. De promovendus betaalt met zes miljoen euro een clubrecord voor de Australische doelman.