'Geen toptransfer voor Anderlecht, maar speler toch naar het Astridpark'

'Geen toptransfer voor Anderlecht, maar speler toch naar het Astridpark'

16-06-2017 10:47
9

Dat Anderlecht Henry Onyekuru wil, is al lang geen geheim meer. Toch wordt het voor Anderlecht moeilijk om de aanvaller te kopen van KAS Eupen. Maar mogelijk komt er toch nog goed nieuws voor paars-wit uit de bus.

Onyekuru heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar Engeland. Daar is er aan interesse geen gebrek, maar niet elke club ziet in de aanvaller meteen een versterking voor aankomend seizoen. Volgens Het Laatste Nieuws is er een Engelse club die Onyekuru wil kopen en meteen verhuren. Anderlecht is dan een grote kanshebber om de Nigeriaan tijdelijk over te nemen. Een win-win-situatie voor alle partijen.

Voorlopig is West Ham het meest concreet geweest voor Onyekuru. Het deed een bod van 8 miljoen euro op de aanvaller. Dat is veel, maar onvoldoende om een werkvergunning in Engeland te krijgen. Dan moet de som minstens 8,95 miljoen euro zijn. In de komende dagen moeten duidelijk worden waar de toekomst van Onyekuru ligt.

Paars-wit hoopt ook nog op de komst van HenryOnyekuru. West Ham deed weliswaar al een bod van 8 miljoen euro bij Eupen, maar om de Nigeriaan van een Engelse werkvergunning te voorzien, moeten ze minstens 8,95 miljoen euro betalen. Dat bekijken ze nu en zolang blijft Anderlecht hopen. Er is ook een andere Engelse club die Onyekuru wil halen om hem daarna nog een jaar te verhuren aan RSCA.