Update: Ronaldo-gerucht lijkt serieus: ook Spaanse krant meldt vertrekwens

Update: Ronaldo-gerucht lijkt serieus: ook Spaanse krant meldt vertrekwens

16-06-2017 13:25
7

Een schokkend bericht uit Portugal vrijdagochtend: het Portugese medium A Bola meldt dat Cristiano Ronaldo komende zomer per se wil vertrekken bij Real Madrid. Die beslissing zou de superster van Real Madrid hebben gemaakt na alle ophef over mogelijke belastingfraude.

Volgens A Bola is de beslissing van Ronaldo onomkeerbaar en zou hij zijn vertrekwens zelfs al verteld hebben aan Real-president Florentino Perez. Ronaldo heeft in Madrid een contract tot 2021 en dus zal er een vermogen betaald moeten worden, wil hij vertrekken bij de Koninklijke. 

Dinsdag werd bekend dat de officier van justitie in Madrid een aanklacht heeft ingediend tegen de Portugese ster. Tussen 2011 en 2014 zou hij de fiscus voor 14,7 miljoen euro hebben opgelicht. In 2010 zou Ronaldo al de basis hebben gelegd voor deze belastingfraude. 

Er volgden dagen vol commotie voor de speler van Real. De club plaatste op de website al een statement waarin het zijn volledige vertrouwen in Ronaldo uitsprak. Via social media liet Ronaldo van zich horen. Op Instagram plaatste hij een foto met de tekst: 'Soms is zwijgen het beste antwoord'. 

Update 13.25: Het bericht dat Ronaldo aanstuurt op een vertrek bij Real, lijkt meer dan een losse flodder. Ook het Spaanse Marca en Diario Record maken melding van de vertrekwens van de Portugees. Naar verluidt voelt Ronaldo zich onvoldoende gesteund door de leiding van De Koninklijke.