OFFICIEEL: AA Gent kan nieuwe middenvelder eindelijk verwelkomen

OFFICIEEL: AA Gent kan nieuwe middenvelder eindelijk verwelkomen

21-06-2017 15:24
7

AA Gent heeft de laatste jaren uitstekende contacten met Charleroi, en daar zou het nu weer gebruik van kunnen maken. Hein Vanhaezebrouck wil namelijk al een tijdje Damien Marcq aan de kern toevoegen.

Vorige zomer deed Gent al een poging voor de nu 28-jarige Marcq. Charleroi weigerde toen echter om zijn draaischijf te laten gaan, Gent zag zijn opvolger voor Sven Kums in rook opgaan.  "Ik hoopte echt op een transfer. Ik geloofde er in tot het laatste moment", zei Marcq daar later nog over in Het Laatste Nieuws.

Diezelfde krant vertelt dat Gent het opnieuw gaat proberen met Marcq. Nu heeft het betere troeven in handen, want Charleroi maakte eerder al kenbaar dat het verregaande interesse had in Jérémy Perbet. Hij kan dus in de deal worden betrokken. Coach Hein Vanhaezebrouck heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij Marcq één van de beste middenvelders in België vindt.

Update 19/06 om 10:45 uur: Volgens Het Nieuwsblad lijkt de transfer van Marcq naar KAA Gent slechts een kwestie van tijd. Met Charleroi zouden de Buffalo's al een akkoord hebben. Voor 2,5 miljoen euro mag de speler de Zebra's verlaten. De eerste gesprekken tussen Marcq en KAA Gent verliepen naar verluidt ook al positief. 

Update 20/06 om 17:53 uur: La Dernière Heure meldt dat de transfer van Marcq dinsdag of woensdag nog zou kunnen afgerond worden. Pierre-Yves Hendrickx, administratieve directeur van Charleroi, bevestigde het akkoord met Gent. Enkel Marcq moet nog een akkoord bereiken met Gent zelf. Hendrickx gaf alvast aan dat Marcq een serieuze loonsverhoging zal krijgen bij de Buffalo's.

Update 21/06 om 12:45 uur: De kogel is helemaal door de kerk. Marcq trekt naar Gent. Volgens Het Laatste Nieuws wordt hij om 16:00 uur voorgesteld aan het grote publiek. De Buffalo's betalen 2,5 miljoen euro voor de speler. Ondertussen raakte ook bekend dat Gustav Wikheim Gent definitief verlaat

Update 21/06 om 15:24 uur: Alle handtekeningen zijn gezet. Marcq is officieel een speler van Gent, dat kondigde spelersmakelaar Mogi Bayat trots aan op Twitter.