'Dure Sanchez zorgt ervoor dat piste Rode Duivel weer nieuw leven krijgt'

'Dure Sanchez zorgt ervoor dat piste Rode Duivel weer nieuw leven krijgt'

23-06-2017 10:35

Bayern München bljift zich roeren op de transfermarkt. Der Rekordmeister haalde haal Corentin Tolisso weg bij Olympique Lyon, maar heeft nu ook het vizier gericht op Rode Duivel Yannick Carrasco.

De Duitse grootmacht is van plan om zich komende zomer serieus te versterken. Alexis Schanez, Marco Verratti en Adrien Rabiot werden al genoemd als mogelijke aanwinsten. Volgens Bild mag nu ook Carrasco aan dat lijstje worden toegevoegd.

De Rode Duivel heeft nog een contract tot medio 2022 bij Atlético Madrid, maar Bayern München zou bijzonder ver willen gaan om de flankaanvaller aan te trekken. Aangezien Atlético met een transferverbod zit is het ook niet geneigd om spelers van de hand te doen. Als Bayern Carrasco dus wil aantrekken moet het mogelijk zijn afkoopclausule betalen. Die zou honderd miljoen euro bedragen.

Update 23/06 om 10:35 uur: Het was even stil omtrent Bayern München en Yannick Carrasco, maar L'Equipe blaast het verhaal weer nieuw leven in. De Duitsers gingen eerst vol voor Alexis Schanez, maar de aanvaller van Arsenal valt wat duur uit. Daarom lijkt Bayern weer aan onze landgenoot te denken. Opvallend, volgens de Franse krant wil Bayern vijftig miljoen euro betalen voor Carrasco, die in zijn contract een opstapclausule heeft van honderd miljoen. Het is dus maar de vraag of Atlético Madrid, dat zelf geen transfers mag doen, dat voldoende vindt.