Van eeuwige belofte tot fenomeen: Dat heeft vooral met speelkansen te maken

Van eeuwige belofte tot fenomeen: "Dat heeft vooral met speelkansen te maken"

15-06-2017 18:48

Met een overweldigend totaal van 29 doelpunten loodste Cyriel Dessers NAC Breda haast in zijn eentje naar de Nederlandse Eredivisie. Onze landgenoot is the next big thing bij onze noorderburen, al kon hij in de Belgische competitie nooit helemaal overtuigen.

Talent werd hem altijd al toegedicht, maar indruk maken, dat lukte toch maar moeilijk voor Dessers in zijn vaderland. Zo vertrok hij bij Oud-Heverlee Leuven na wat spanningen. "Ik had 55 goals gemaakt bij de beloften in twee seizoenen. Ik voelde me geen jeugdspeler meer en wou de stap zetten naar de eerste ploeg. OHL kon me die sportieve garanties op dat moment niet geven. Lokeren had wel een mooi sportief plan", doet Dessers bij Sporza het verhaal van de transfer destijds.

"Bovendien was Peter Maes (toen hoofdcoach op Daknam, nvdr.) een trainer die in mij geloofde, dus was de keuze snel gemaakt." Toch kon hij in België nooit echt potten breken. "Dat heeft vooral met speelgelegenheid te maken en nu ben ik ook wat ouder", aldus Dessers. "Ik heb bij Lokeren ook kansen gehad onder Peter Maes en scoorde daar acht goals. Voor een knaap van negentien jaar is dat toch zo slecht nog niet?"