'Tweede transferoptie valt ook weg voor Aubameyang; Dortmund mag hopen'

'Tweede transferoptie valt ook weg voor Aubameyang; Dortmund mag hopen'

15-06-2017 15:00
1

Het lijkt er steeds sterker op dat Pierre-Emerick Aubameyang volgend seizoen toch voor Borussia Dortmund gaat spelen. Na de afzegging van het zéér concrete Paris Saint-Germain valt nu ook een Chinese optie voor de 27-jarige spits weg.

Het Chinese Tianjin Quanjian, de club van Axel Witsel en Alexandre Pato, vindt de Dortmund-vraagprijs van zeventig miljoen euro namelijk te gortig. Dat meldt BILD donderdag. De club heeft zijn interesse nu verlegd naar 1. FC Köln-spits Anthony Modeste. De aanvaller kost dertig miljoen euro en kan tien miljoen euro netto per jaar opstrijken in de Chinese havenstad.

Tianjin Quanjian heeft inmiddels aan het kamp-Aubameyang laten weten dat de interesse definitief van de baan is. Eerder op de dag werd ook al bekend dat PSG niet langer belangstelling is naar de topschutter van Borussia Dortmund. Trainer Unai Emery zou een ander type spits willen aantrekken. Eerder leek de deal nog in kannen en kruiken. De kans dat Peter Bosz volgend seizoen gewoon over de topspits kan beschikken is na deze twee afzeggingen weer een stuk groter.