'Middenvelder tekent maandag al wellicht zijn contract bij Anderlecht'

'Middenvelder tekent maandag al wellicht zijn contract bij Anderlecht'

zondag 18 juni 2017 om 20:00

RSC Anderlecht heeft nog steeds de beste papieren om Pieter Gerkens weg te plukken bij Sint-Truiden. De Brusselaars stelden eerste een transfersom en ruilspelers voor, maar dat bod werd geweigerd door de Kanaries. Ondertussen heeft paars-wit zijn bod verhoogd, waardoor de overstap in stroomversnelling kan komen.

Het Nieuwsblad meldt dat de transfersom die Anderlecht wil overmaken nog niet in de buurt komt van de twee miljoen die STVV hoopt te krijgen. Het gaat echter wel om een bedrag dat die andere geïnteresseerde (KV Oostende, red.) niet wil ophoesten voor de 21-jarige middenvelder.

Anderlecht verhoogde zijn bod omdat mogelijke ruilspelers Doumbia en Sowah een overstap naar Stayen niet zagen zitten. Het Nieuwsblad verwacht dat de transfer afgerond zal worden eens STVV een opvolger voor Ivan Leko heeft gevonden. Dat kan snel gebeuren, aangezien de Kanaries ver gevorderd zijn in de onderhandelingen met Bartolome Marquez.

Update 17/06 10.45 uur: Volgens Het Belang van Limburg is de deal tussen Gerkens en landskampioen Anderlecht zo goed als zeker. Vrijdag zaten de middenvelder en paars-wit opnieuw rond de tafel om de laatste details te bespreken. Eerstdaags wordt Gerkens dan officieel voorgesteld. De optie om Doumbia en Sowah als pasmunt te betrekken lijkt definitief van de baan. Zowel de spelers in kwestie als STVV zagen die overstap niet zitten.

Update 18/06 20u00: TV Limburg meldt zondag dat de deal nagenoeg helemaal rond is. De vraagprijs van twee miljoen euro vormde lang een struikelblok, maar na goede gesprekken op zaterdag is een overeenkomst tussen beide partijen naar verluidt dichtbij. Volgens de Limburgse zender zitten Gerkens en Anderlecht maandag om de tafel om de deal helemaal in orde te maken.

Poll

Kan Gerkens het niveau van Anderlecht aan?

(3069 stemmen)

Plaats een reactie

E.V +1675
donderdag 15 juni 2017 om 18:54
Naast Oli op de bank zal hij het niveau wel aankunnen...lol
Vind ik leuk
zaterdag 17 juni 2017 om 14:55
Dimmen he manneke
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

'Middenvelder tekent maandag al wellicht zijn contract bij Anderlecht'