'Spaanse redacties kregen opmerkelijk belletje: geen Ronaldo in Real Madrid-shirt'

'Spaanse redacties kregen opmerkelijk belletje: geen Ronaldo in Real Madrid-shirt'

15-06-2017 14:27

Een opmerkelijk verhaal uit Spanje: Real Madrid zou volgens El Confidencial dinsdag Spaanse redacties van kranten en websites hebben gebeld met het verzoek geen foto van Cristiano Ronaldo in een Real Madrid-shirt te plaatsen bij publicaties over zijn vermeende belastingfraude.

De club wilde dat het shirt, de waarden van de club en de sponsor niet zouden worden aangetast door het verhaal dat Ronaldo 14,7 miljoen euro zou hebben achtergehouden voor de fiscus. Sommige kranten en websites honoreerden het verzoek, al was dat niet bij alle redacties het geval. De club had wel het geluk dat Ronaldo met Portugal in voorbereiding is op de Confederations Cup en de laatste beelden van de superster dus in het shirt of trainingspak van de Portugezen zijn.

Enkele media kozen voor een foto van Ronaldo uit de Champions League-finale en gingen niet in op het verzoek per telefoon van de Madrileense club, andere media volgden dus wel het verzoek van Real Madrid wel op en kozen voor een foto van Ronaldo in een ander shirt. Tegen Ronaldo is inmiddels een aanklacht ingediend, al claimde Real Madrid woensdag nog in een statement dat de aanvaller onschuldig is