'Dortmund mag blijven hopen: transfer van superster definitief van de baan'

'Dortmund mag blijven hopen: transfer van superster definitief van de baan'

15-06-2017 10:25

De transfer van Borussia Dortmund-ster Pierre-Emerick Aubameyang naar Paris Saint-Germain is definitief van de baan. Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde BILD donderdagochtend.

Het Duitse medium schrijft dat PSG-trainer Unai Emery de voorkeur geeft aan een 'klassieke spits'. De Franse topclub heeft Aubameyang inmiddels op de hoogte gesteld van de verdwenen interesse. De transfer leek enkele weken geleden al dichtbij: PSG en Dortmund zouden al een akkoord hebben bereikt over de spits, die zo'n 70 miljoen euro moet kosten. Aubameyang zou een contract voor vier jaar tekenen, maar die deal is nu dus afgeketst. 

Eerder schreef BILD al dat de kansen op een Aubameyang-transfer naar Frankrijk waren geslonken voor het vertrek van technisch directeur Patrick Kluivert. Nu Aubameyang niet naar Parijs vertrekt, is de kans weer iets groter dat de nieuwe coach Peter Bosz komend seizoen over de razendsnelle goaltjesdief kan beschikken. Afgelopen seizoen was de spits goed voor liefst 31 Bundesliga-goals.