UPDATE: 'Courtois en Chelsea zijn het niet eens over loon van doelman'

UPDATE: 'Courtois en Chelsea zijn het niet eens over loon van doelman'

18-06-2017 13:55
1

Na een minder seizoen met Chelsea is Thibaut Courtois dit seizoen weer helemaal opgestaan. De Rode Duivel had de meeste clean sheets in de Premier League en was daarmee een belangrijke pion achter de titel. Hij hoopt daarom op een flinke loonsverhoging.

Het Nieuwsblad weet dat Courtois aast op een opwaardering van zijn huidige contract. Dat loopt nog twee seizoenen door en levert hem 100.000 pond per week op. Dat is zo'n 113.000 euro. Nu hij gegeerd is op de transfermarkt, vooral dan door Real Madrid, hoopt Courtois om nog meer geld te kunnen verdienen in Londen.

Ter vergelijking: David De Gea, het andere target voor Real Madrid, verdient bij Manchester United het dubbele van Courtois. Zo'n loon wil Chelsea hem niet aanbieden, maar het komt waarschijnlijk wel tot een akkoord. Binnen Chelsea bestaat er geen twijfel over: Courtois speelt ook volgend seizoen nog op Stamford Bridge.

Update 18/06 om 11.55uur: Volgens The Times geraken Courtois en Chelsea er momenteel nog niet. Courtois eist een verdubbeling van zijn salaris. Chelsea blijft dat voorlopig te gortig vinden. De club lijkt volgens de kwaliteitskrant ook niet meteen geneigd om met Courtois te praten over een verhoging van zijn salaris. Chelsea denkt momenteel wel aan een doublure voor Courtois, eentje van dertig miljoen euro