Wilmots krijgt opnieuw stevige kritiek uit Duivels kamp: Nooit tactisch

Wilmots krijgt opnieuw stevige kritiek uit Duivels kamp: "Nooit tactisch"

14-06-2017 18:38
3

Marc Wilmots heeft het niet gemakkelijk bij Ivoorkust, maar ook uit eigen land groeit de kritiek. Na zijn ontslag voelen de Rode Duivels dat het nu het goede moment is om de problemen aan het licht te brengen. Na Jordan Lukaku volgt een nieuwe Rode Duivel.

Om welke Rode Duivel het gaat, is niet bekend. Maar in Sport/Voetbalmagazine is de kritiek zeer duidelijk. "Sommige spelers hadden de indruk dat Wilmots wel goeie tactische ideeën had, maar dat hij er gewoonweg niet in slaagde om die over te brengen, uit te leggen, te doen begrijpen."

"De internationals die in Engeland spelen, zijn onder de indruk van trainer als Mauricio Pochettino, Antonio Conte en Pep Guardiola. Want bij Tottenham, Chelsea en Manchester City wordt er voetbal gespeeld. We moeten dat niet wegsteken: er waren nooit echte tactische trainingen", klinkt het.

Bondscoach Roberto Martinez lijkt wel de juiste man te zijn. "Met Martínez is dat iets geheel anders. En die gaat zijn stijl ook niet veranderen omdat De Bruyne eens een missertje doet tegen Tsjechië", besluit hij.