Geruzie bij Rode Duivels om aanvoerdersschap: 'Hij is helemaal geen leider'

Geruzie bij Rode Duivels om aanvoerdersschap: 'Hij is helemaal geen leider'

14-06-2017 16:21
11

Eden Hazard probeert de Rode Duivels sinds het EK te leiden als de nieuwe aanvoeren. Daarvoor was dat Vincent Kompany, die na lang blessureleed eindelijk terug is. Toch lijkt niet iedereen tevreden te zijn met die twee mogelijke opties.

In Sport/Voetbalmagazine laten enkele Rode Duivels zich anoniem uit over het aanvoerdersschap. Zo lijkt Hazard toch niet de juiste keuze geweest te zijn. "Jammer dat men voor zoiets het vertrouwen geeft aan Hazard, want dat is helemaal geen leider", klinkt het.

"Een voorbeeld: op een dag toen Wilmots nog trainer was, kwamen de spelers bijeen om te spreken over het gebrek aan goed voetbal en om oplossingen te zoeken. Maar Hazard stak zijn kop in het zand. Hij zei iets in de stijl van ‘goh, het heeft altijd al zo gemarcheerd, waarom moeten we nu dingen gaan veranderen?"

Leider Kompany
Kompany kreeg de voorbije interlands opnieuw de aanvoerdersband (onder andere door de afwezigheid van Hazard). Maar daar gaat men niet echt akkoord mee in de groep. "Hij heeft uitstraling, maar hoeveel matchen heeft hij voor de nationale ploeg gespeeld het afgelopen anderhalf jaar? Wat is zijn geloofwaardigheid dan?"

Spitsenleider Romelu Lukaku zou, ondanks de 57 interlands achter zijn naam, al helemaal geen kandidaat zijn. "Die kan geen kapitein zijn, want die is te veel met ik, ik, ik bezig", klinkt het streng.