UPDATE: 'Anderlecht koestert geen wrok en laat speler op huurbasis vertrekken'

UPDATE: 'Anderlecht koestert geen wrok en laat speler op huurbasis vertrekken'

19-06-2017 11:30
4

Voor Aaron Leya Iseka was dit seizoen een seizoen om snel te vergeten. Hij kwam niet aan de bak in Marseille, maar Anderlecht weigerde hem terug te halen in de winterstop. Nochtans had het wel dat recht. Nu zou er een nieuwe uitleenbeurt aankomen voor de jonge spits.

Leya Iseka wordt al een tijdje gezien als een groot talent binnen de jeugdopleiding van Anderlecht, maar dat heeft nog niet veel resultaat gehad in de A-ploeg. Hij speelde nog maar vijftien keer mee met Anderlecht en scoorde daarin één doelpunt. Bij Marseille kwam hij zelfs maar aan acht optredens.

De negentienjarige aanvaller heeft bij Anderlecht nog een contract tot 2020, maar het is duidelijk dat hij ook volgend seizoen niet veel kansen zal krijgen onder René Weiler. Zulte Waregem weet dat ook en heeft daarom interesse om hem over te nemen. Francky Dury heeft met Zinho Gano ook een andere piste in de spits, maar mogelijk haalt hij ze gewoon allebei binnen.

De vraag is nu of Anderlecht wel wil praten met Dury en co. In de laatste jaren is de relatie tussen Dury en de Belgische topclubs verzuurd geraakt, zeker als het gaat over Anderlecht.

Update 19/06 om 11:30 uur: Anderlecht lijkt niet meer echt veel wrok te koesteren tegen Zulte Waregem. Volgens Het Laatste Nieuws wordt Iseka binnenkort verwacht op het oefencomplex van Zulte Waregem. Het jongere broertje van Michy Batshuayi mag op huurbasis Anderlecht verlaten. Andy Kawaya lijkt dan weer definitief te mogen vertrekken bij Anderlecht.