Geschillencommissie doet opvallende uitspraak over Club en Anderlecht

  Geschillencommissie doet opvallende uitspraak over Club en Anderlecht

  woensdag 14 juni 2017 om 13:15

  De Geschillencommissie van het Belgische voetbal heeft zich uitgesproken over de incidenten tijdens Club Brugge - Anderlecht. Die match uit Play-Off 1 liep hopeloos uit de hand, maar het blijft enkel bij kleine boetes. Dat heeft het nieuwsagentschap Belga gemeld.

  Club Brugge moest vrezen voor een wedstrijd zonder publiek, al dan niet voorwaardelijk. Het bondsparket stelde zich straf namelijk voor, maar de commissie dacht er anders over. Zij hielden het bij een boete van 5.000 euro voor Club Brugge. Die komt er omdat de match werd stilgelegd na het gebruik van bommetjes. Na een paar minuten kon de wedstrijd evenwel worden hervat.

  Ook Anderlecht krijgt trouwens een boete, paars-wit moet evenwel maar 1.000 euro op tafel leggen. Het gaat dan niet over het gedrag van de supporters,  maar wel om dat van Lukasz Teodorczyk en coach René Weiler. Die eerste zou de fans hebben geprovoceerd, de tweede trapte een bal op het veld toen Club snel wilde ingooien.

  Plaats een reactie

  Prpldynmt +3533
  woensdag 14 juni 2017 om 15:15
  Die bedragen zijn toch belachelijk laag! Als de boetes nu enkele honderd duizenden euro's zouden bedragen, dan zouden de clubs en supportersvereningen misschien eens nadenken vooraleer ze zulke acties toelaten. Ok, ik weet dat er vanuit de clubs weinig kan gedaan worden op het moment dat er een bende halve garen zulke acties onderneemt, maar toch.
  Vind ik leuk
  Bullboy82 +621
  woensdag 14 juni 2017 om 16:06
  Ik vindt 1000€ voor een middelvinger en wat provocatie overdreven vergeleken met het gedrag van Brugge supporters het hele jaar door en maar 5000€!!
  Belachelijk, dank u Verhaeghe
  Vind ik leuk
  Patfey +3896
  woensdag 14 juni 2017 om 20:09
  Ik las elders dat het ging over een bommetje vanuit het Anderlecht vak naar het Brugge vak gegooid, met zelfs 3 gewonden. Is dat waar, dan is 1000 euro weinig. 5000 euro is eigenlijk belachelijk.
  Vind ik leuk
  Bullboy82 +621
  woensdag 14 juni 2017 om 20:33
  Heb idd gehoord van redelijk wat gewonden, maar blijkbaar was dit door het Bengaals vuur die Brugge supporters aangestoken hadden, volgens dit artikel gaat het toch enkel over het provoceren van supporters door teo en weiler!? Daarvoor dus 1000€, maar alles dat die dag veroorzaakt is door brugse gekken die zelfs hun spelersbus beschadigden met Bengaals vuur, spelers bekogelden enz. Maar 5000€!!
  Ga maar eens partijtje voetbal kijken met je zoontje mee, dit kan gewoon niet meer zulk gedrag naast en in het stadion!!!
  Vind ik leuk
  Patfey +3896
  donderdag 15 juni 2017 om 09:31
  Er zijn andere bronnen buiten dit artikel, wat ik vermeldde staat in Sportwereld van het Nieuwsblad, en de eigenlijke boete is 500 euro, plus 500 euro van een vroegere voorwaardelijke boete. Van de middenvinger en Weiler is er bij hen helemaal geen sprake.
  Maar ik ben helemaal akkoord met al de rest dat je schrijft, die 5000 euro is te gek om los te lopen.
  [Reactie gewijzigd op ]
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Geschillencommissie doet opvallende uitspraak over Club en Anderlecht