Broos zegt geen nee tegen terugkeer: Ik ga zeker luisteren

Broos zegt geen nee tegen terugkeer: "Ik ga zeker luisteren"

13-06-2017 11:15
1

Hugo Broos is ondertussen wat bekomen van zijn avontuur in de Afrika Cup. Hij werd in januari de eerste Belgische coach die die trofee in de wacht sleepte. Nu is hij nog steeds bondscoach van Kameroen, maar misschien komt er iets nieuws op zijn pad.

In Deze Week geeft Broos dat de Jupiler Pro League absoluut niet uitgesloten is voor hem. "Ik sluit niks uit. Als er vandaag of morgen zo'n telefoontje komt, dan zal ik zeker luisteren. Het is zeker niet zo dat ik zeg dat België niet meer hoeft voor mij. Tegelijk staat het wel vast dat ik geen vijf jaar meer zal werken", geeft de nu 65-jarige trainer aan.

Broos neemt dus enkel nog jobs aan voor de korte termijn. "Stel dat ik bij Kameroen mijn contract verleng tot de Afrika Cup van 2019, dan zal dat voor mij het eindpunt zijn. Als we er niet uit geraken, ben ik tot februari 2018 bij Kameroen. Mocht ik ondertussen ergens anders hebben getekend, bij een club bijvoorbeeld, zal het eindpunt juni 2019 zijn."

Broos heeft geen zin om veel te lang door te gaan. "Ik ben vorige maand 65 geworden, tegen dan ben ik 67. Ik wil niet tot mijn zeventigste ergens op een bank zitten. Ik denk dat het mooi is geweest. Op mijn achttiende werd ik profvoetballer bij Anderlecht. Als ik stop op 67, betekent dat een carrière van bijna vijftig jaar. Dat volstaat."