'Everton legt 35 miljoen euro op tafel voor nieuwe doelman'

'Everton legt 35 miljoen euro op tafel voor nieuwe doelman'

13-06-2017 10:30

Everton gaat diep in de buidel tasten voor doelman Jordan Pickford. Kwaliteitskrant The Telegraph meldt dinsdag dat manager Ronald Koeman zo'n 35 miljoen euro gaat betalen voor de keeper van Sunderland. De deal is bijna rond. 

Een jaar geleden haalde Koeman Maarten Stekelenburg naar Goodison Park. De Nederlander en zijn Spaanse concurrent Joel Robles hebben niet kunnen overtuigen. De komst van een nieuwe doelman heeft nu prioriteit voor Koeman. De keuze lijkt dus te vallen op Pickford (23), die afgelopen seizoen één van de weinige uitblinkers was bij het gedegradeerde Sunderland.

De onderhandelingen tussen Everton en The Black Cats zijn de afgelopen dagen in een stroomversnelling geraakt, weet The Telegraph. Verwacht wordt dat de deal snel beklonken is. Momenteel is Pickford op pad met het beloftenelftal van Engeland. Na zijn terugkeer kan hij medisch gekeurd worden.  

The Toffees zijn momenteel ook druk bezig met de komst van Davy Klaassen. Voor de aanvoerder van Ajax heeft Everton zo'n dertig miljoen euro over.