UPDATE: Fenerbahçe doet niet geheimzinnig en pronkt met nieuwe aanwinst

UPDATE: Fenerbahçe doet niet geheimzinnig en pronkt met nieuwe aanwinst

12-06-2017 17:53

Mathieu Valbuena verhuist naar Fenerbahçe. De Turken maken de komst van de aanvallende middenvelder maandag via hun officiële website wereldkundig. De Fransman keert Olympique Lyon daarmee na twee seizoenen de rug toe.

Eerder op de dag maakte de middenvelder via zijn officiële Instagram-account al bekend onderweg te zijn naar Istanbul. Valbuena wordt bij Fenerbahçe teamgenoten van onder anderen Robin van Persie en Gregory van der Wiel. De Turkse formatie eindigde dit seizoen derde in de Süper Lig, waardoor het volgend jaar in de Europa League speelt. In dat toernooi reikte Valbuena dit jaar met Lyon tot de halve finale, waarin Ajax te sterk was.

In eigen land speelde Valbuena liefst acht seizoenen voor Olympique Marseille, alvorens hij zijn heil buiten Frankrijk zocht. In het seizoen 2014-2015 speelde de 32-jarige Fransman in Rusland, bij Dinamo Moskou. Dat avontuur duurde iets meer dan een seizoen, waarna Valbuena bij Olympique Lyon terugkeerde op de Franse velden.

Update 17.53 uur: Fenerbahçe geeft zelf ook groen licht wat betreft de transfer van Mathieu Valbuena. De Franse middenvelder is officieel gepresenteerd door de Turkse topclub, die meldt dat hij succesvol de medische keuring heeft doorlopen.

 

Départ pour Istanbul

Een bericht gedeeld door Mathieu Valbuena (@mv28_officiel) op