We willen onze voet naast de toppers zetten, waarom niet vanaf speeldag één?

"We willen onze voet naast de toppers zetten, waarom niet vanaf speeldag één?"

12-06-2017 15:55

Royal Antwerp FC mag de borst nat maken voor de langverwachte terugkeer naar het hoogste niveau. In de eerste vijf wedstrijden ontmoet de promovendus respectievelijk RSC Anderlecht, AA Gent, KRC Genk, KV Mechelen en KV Oostende. Beginnen tegen de landskampioen dus.  

Een droomaffiche voor al wie The Great Old een warm hart toedraagt. In Deurne-Noord wil men echter niet zomaar deelnemen; de ambities liggen hoog. "We willen onze voet naast de toppers in Eerste Klasse A zetten", aldus directeur Yorick Torreele in Het Nieuwsblad. "En waarom niet al vanaf speeldag één? We gaan die wedstrijd starten met de gezonde ambitie te winnen. Over een plaats in de eindrangschikking van de competitie willen we ons nog niet uitspreken. We willen zien hoe het seizoen evolueert."

Antwerp opent het jaar van de comeback dus gewoon op de Bosuil. Daar waren de laatste weken enkele vragen rond gerezen, aangezien de hoofdtribune vernieuwd zal worden. Uit sommige hoeken viel te horen dat het stamnummer één haar eerste wedstrijden op verplaatsing zou afwerken. "Die informatie was niet correct", weerlegt Torreele. "We hebben die vraag nooit gesteld aan de Pro League. Wij zijn helemaal klaar voor de eerste speeldag."

Op koers
Niet alleen het stadion, ook het sportieve luik zorgt voor twijfel in Antwerpen. Voorlopig heeft de oudste club van het land immers nog steeds geen trainer. "Daar moet zo geen drama van gemaakt worden", reageert Torreele daarop. "De spelers zijn op de hoogte van de situatie. In Eerste Klasse A is de aandacht groter en moet alles nog een stapje sneller gaan. Dat is zowel sportief als commercieel het geval. Het klopt inderdaad dat de outfit van volgend seizoen nog niet beschikbaar is, maar de spelers zullen heus niet naakt het veld op moeten", besluit hij laconiek.