De kalender is bekend: Antwerp en Anderlecht openen de competitie

De kalender is bekend: Antwerp en Anderlecht openen de competitie

12-06-2017 13:55
2

De kalender van het nieuwe seizoen is bekend. Het seizoen 2017 - 2018 begint op vrijdag 28 juli. Een geweldig duel opent de debatten. De eerste wedstrijd gaat namelijk tussen promovendus Antwerp en landskampioen Anderlecht.

Supercup
Laten we beginnen met de Supercup. De match tussen landskampioen Anderlecht en bekerwinnaar Zulte Waregem zal immers goed zijn voor een primeur. Dan wordt er voor de eerste keer in België gewerkt met een 'online' videoref, die een invloed kan hebben tijdens de match.

Speeldag 1
Al op de eerste speeldag hebben we een duel om naar uit te kijken. Na dertien jaar wachten maakt Antwerp zijn comeback op het hoogste niveau. Dat zal het doen in een thuismatch tegen Anderlecht. Een dag later ontvangt Lokeren Club Brugge. Genk neemt het op tegen Waasland-Beveren. Op zondag moet KAA Gent voor het eerst aan de bak. Het trekt naar STVV.

Overige matchen:
- KAS Eupen - Zulte Waregem
- Charleroi - Kortrijk
- Mechelen - Standard
- KV Oostende - Moeskroen

Eerste zes speeldagen
Enkel van de eerste zes speeldagen liggen de dagen en de uren nu al zeker vast.  

Speeldagen 7 tot en met 12
Uitkijken is het naar speeldag 9. Club Brugge ontvangt dan KAA Gent. Terwijl er ook Anderlecht - Standard is. 

Speeldagen 13 tot en met 18
Op speeldag 14 staat de topper tussen Anderlecht en Club Brugge op het programma. De terugwedstrijd tussen beide ploegen volgt al vijf speeldagen later. 

Speeldagen 19 tot en met 24

Speeldagen 25 tot en met 30
Opvallend: Antwerp en Anderlecht openen de reguliere competitie en beëindigen ze ook. Op de slotspeeldag trekt The Great Old naar het Astridpark.