Update: 'Belgische doelman kan monsterloon opstrijken bij Turkse eersteklasser'

Update: 'Belgische doelman kan monsterloon opstrijken bij Turkse eersteklasser'

14-06-2017 19:05

Ruud Boffin moet op zoek naar een nieuwe club. De 29-jarige Vlaams-Brabander is transfervrij nadat hij zijn contract liet verbreken bij de Turkse Tweedeklasser Eskisehirspor. Hij zoekt nu naar een nieuwe uitdaging.

Boffin stond de voorbije vijf seizoenen tussen de palen bij Eskisehirspor. Hij had nog een contract tot medio 2019 bij de club, maar liet dat onlangs verbreken. "In Turkije moet je er rekening mee houden dat je eens een maand niet of te laat wordt uitbetaald, maar vier tot vijf maanden zonder loon is onacceptabel", vertelt hij in Het Belang van Limburg.

De doelman is transfervrij, wat een buitenkansje zou kunnen zijn voor Belgische clubs. Maar een terugkeer lijkt hij nog niet te zien zitten. "Ik blijf 99 procent zeker in het buitenland voetballen. Vooral uit Turkije (er zou interesse van Antalyaspor, Konyaspor en Kayserispor zijn) is er heel wat interesse voor mij, omdat ik er een goede reputatie heb opgebouwd. Ik voel me ook helemaal thuis in dat land."

"Bovendien liggen de lonen er een stuk hoger. Een speler uit de Turkse competitie is voor de gemiddelde Belgische Eersteklasser niet haalbaar. De kans dat het weer een Turks avontuur wordt, is erg groot", besluit hij. De landgenoot speelde in zijn profcarrière vooral in het buitenland. In 2006 trok hij naar PSV, dat hem uitleende aan FC Eindhoven. Daarna kwam hij nog uit voor MVV, VVV Venlo, West Ham United en uiteindelijk Eskisehirspor.

Update 14/06 19.05 uur: Volgens Turkse media is de overstap van Boffin naar Antalyaspor zo goed als rond. De Belgische doelman kan volgens Fanatik bij de Turkse eersteklasser een monsterloon van ongeveer één miljoen per jaar opstrijken.