Strijd duurt voort: 'Gent probeert Kroaat voor de neus van Standard weg te kapen'

Strijd duurt voort: 'Gent probeert Kroaat voor de neus van Standard weg te kapen'

17-06-2017 18:00
10

Standard heeft een grote vis binnengehaald. Voorlopig is er nog niets officieel, maar verschillende bronnen bevestigen dat Franko Andrijasevic heeft getekend.

Afgelopen week raakte bekend dat Standard en Gent interesse toonden in Andrijasevic. Doelman en landgenoot Lovre Kalinic werd ingeschakeld om hem naar Gent te halen. De Buffalo's willen Andrijasevic, die zijn handtekening al onder een voorcontract bij Standard had gezet, een beter voorstel doen dan de Rouches. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Er is dus concurrentie van Standard, maar ook zijn huidige club HNK Rijeka is niet van plan om de middenvelder zomaar te laten gaan. Gent zou naar verluidt al zo'n 3,2 miljoen euro geboden hebben. De Kroatische club hoopt echter vier a vijf miljoen te ontvangen, een bedrag dat Gent niet wil betalen. Ook Standard, dat 2,5 miljoen plus bonussen bood, lijkt dat toch te gortig te vinden.

Update 14/06 om 11:25u: La Capitale meldt dat Patrick Turq voor KAA Gent naar Kroatië is gegaan om de transfer van Andrijasevic te bespreken. Helaas voor de Buffalo's kwam hij terug met slecht nieuws. Volgens onze collega's gaf Andrijasevic zijn woord al aan Standard en wil hij niet breken. In tegenstelling tot KAA Gent hebben de Rouches nog geen akkoord met HNK Rijeka over de transferprijs van de middenvelder. 

Update 14/06 om 22:35: Als twee honden vechten om één been, dan loopt de derde ermee heen. Dat denkt men bij Club Brugge. Volgens Cro Sports zouden de Bruggelingen namelijk ook interesse tonen in Andrijasevic. Ivan Leko gaf in een interview in Kroatië al aan dat hij nog twee landgenoten naar Club zou willen halen. Andrijasevic zou één van die landgenoten kunnen worden.

Update 16/06 om 23u34: Standard lijkt dan toch beet te hebben. Volgens Sportske Novosti kiest Andrijasevic voor de Rouches. Gent probeerde nog om de middenvelder te overtuigen, maar slaagde niet in dat opzet. Standard zou zo'n 4,5 miljoen euro betalen voor de middenvelder.

Update 17/06 om 18u00: De hevige strijd tussen Standard en AA Gent duurt voort. Gent wil de Luikenaars nog aftroeven en verhoogde volgens Het Nieuwsblad het bod naar 4,2 miljoen euro, waarmee de aanbieding volgens de krant een miljoen euro hoger zou liggen dan het bod van Standard. Gent-voorzitter Ivan De Witte zou hem zelfs hebben willen imponeren met een privé-jet. Desondanks zou Andrijasevic toch zijn belofte aan Standard houden.